Friday, January 7, 2011

Foto-foto Menarik yang Menakjubkan


Gambar-gambar di bawah adalah koleksi daripada gambar2 kat internet nih. Yang menakjubkan, ia tidak memerlukan kemahiran phostoshop tetapi hanya cukup dengan kreativiti right moment on the right time.
Terbang laju macam jet
Tangkap kapal terbang
Tiang lampu atas botol
Hembusan asap/wap
Lompat atas bangunan
Pijak atas bola
Rocket nak masuk dalam mulut
Bunga jadi skirt
Budak kecil nak kene angkat
Keta nak kene pijak
Laki angkat perempuan
Sentuh belon udara panas
Angkat tower
Duduk atas batu
Cium ngan binatang
Duduk atas benda macam tomato
Tadah susu



Kalau kita tengok keadaan gambar-gambar ni dan kita cuba kaitkan dengan kehidupan kita. Kita akan dapati, untuk menjadikan sesuatu menarik, kadang2 kita hanya perlu berfikir sejenak sebelum membuat sesuatu. Satu gambar yang kreatif lebih baik daripada beribu-ribu gambar yang diambil membuta tuli.

Begitulah dalam kehidupan kita, sesuatu perbuatan yang dibuat dengan bijaksana dan berfikir adalah lebih baik daripada berterusan membuat sesuatu tanpa berfikir dan tak ubah seperti mencurahkan air ke atas daun keladi.

diambil dari: tenangsundey

3 comments:

Miss Ran said...

cantik..cm tak logik pon ade gak

Permata Timur said...

kuasa ilahi~

ZWAN SABRI said...

WoW! Sumpah sempoi gila pic2 suma tuu.. ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...