Sunday, January 9, 2011

Semalam bersama Katering


***Gambar hiasan***

Hmmm...seperti biase, sudah menjadi kelaziman bg ak buat keja part time di ujung minggu tatkala elaun belum masyuk...

maklum la..kalau harapkan elaun je, maw x mkn la ak awal2 taun ni. si elaun plak x taw la bile dye nak masuk lam akaun ak. malas ak nak pikir dan berarap.kalau2 berarap sgt pn nanti kompem kecewa. x taw la knape...ak x nak tuduh pihak pentadbiran tu x wat keje pun~

Job minggu ni kat umah sorang Dato' terkanal kat S.A.seperti biase la, kalau event kat umh orang2 ternama, berpangkat/berpengaruh, mmg kene perfect la. service nak kene tip-top!

Guest plak mestilah ade yang jenis cerewet.mintak tu,mintak ni sesuke ati dyeorang...macam aku ni orang gaji dyeorang da...
tp, ak ats dasar rase tanggungjawab cube la untuk penuhkan segala request dari guest2 tu...x de la byk komplain, mulut ak plak mmg x lekang dr senyum dan kate2 manis...tapi dalam hati..heheheehe..kadang2 termaki jugak.lagi best lau da tahap x tahan g, makian ak ley terkeluar jugak..tapi kat blakang2 la...biasenye, pinggan2 kotor atau cawan2 yang kosong la jadi mangsa ak kene maki..padahal ak nak maki guest yang cerewet tu...huhuhu

dye orang ni mkn pn sikit TUIK (sangat2) je.menyampah plk ak tgk.buat kotor pinggan seramik yang berat tu je.kalau kat umh ak, ak bg je pinggan polistrin. baru dyeorang tahu...hehehe

*********
tapi alhamdulillah la. sekurang2nye ak ade gak job yang bole buat punca rezeki sampingan...Thank you Allah~

P/S: entry ni bukan niat nak tujukan kepada sesape pon.tp kalau ade yang gatal nak terasa jgk, ak mintak maap la ye...entry ni bukan untuk korang lah!


3 comments:

Miss Ran said...

wah elaun
kite serupe ke?
rajin wat part time

Permata Timur said...

Miss Ran ade cik elaun jgak???

arep_lockermonth said...

hi salam kenal!
arep follow blog nih!

singgah blog arep n follow k!huhu

nih link!

http://myamigosspace.blogspot.com/2011/01/aku-rindu-lensa.html

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...